tiistai 11. helmikuuta 2014

Susien pantaseuranta suljetaan


Susien pantaseurantapalvelu suljetaan helmikuun lopussa jänismetsästyskauden päättyessä, kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL. Syynä tähän on se, että pantaseurantaa on saatettu käyttää apuna susien laittomassa pyynnissä. 

Susia pannoitetaan ensisijaisesti siksi, että niiden käyttäytymisestä, reviireistä ja ravinnosta saataisiin tietoa. Koiran kanssa metsästävät ovat myös voineet suunnitella jahdit niin, että kohtaamisia susien kanssa on voitu vähentää. 
RKTL on kuitenkin saanut poliisilta ja kansalaisilta tietoja, joiden mukaan seurantaa on saatettu käyttää apuna susien laittomassa pyynnissä. 
 RKTL:n mukaan pannoitusta suunniteltaessa tiedettiin, että tietoja voidaan käyttää myös väärin, mutta hyödyt koettiin niin suuriksi, että palvelu avattiin. 
RKTL kertoo, että palvelua saatetaan jatkaa syksyn 2014 metsästyskauden alkaessa. 

Jättikö jäljen susi vai suuri koira?

11.02.2014 14:49
 
Lukijan kuva.

Lukijamme otti kuvan maanantai-iltana puoli kuuden jälkeen Seinäjoella Katajalaakson takana alkavasta metsästä, Rupulivuorelta.
Hän sattui huomaamaan suuren eläimen jäljet ja jäi miettimään, ovatko jäljet suden.
Linnuntietä lähimpään asutukseen 300 metriä.
- Havaintopaikka on aivan talojen lähellä Seinäjoen Alakylän kupeessa. Kyseessä on iso koiraeläimen jälki, mutta ei yhdestä jäljestä voi määrittää onko kyseessä koira vai susi. Kuvasta mittakaavaa on hieman epämääräisen vertauskohdan perusteella vaikea määrittää tarkasti, riistasuunnittelija Juha Heikkilä Suomen riistakeskus Pohjanmaalta kertoo.

(Lähde: www.ilkka.fi)
http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/jattiko-jaljen-susi-vai-suuri-koira-1.1553500