perjantai 10. tammikuuta 2014


Luonto |

Pantasusipalvelussa yli miljoona käyntiä

Susien liikkeistä kertova nettisivu on saanut satoja tuhansia käyttäjiä. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos siirsi niin sanotun susipuhelimen palvelut internettiin viime vuoden syyskuussa. Sen jälkeen sivua on katseltu toista miljoonaa kertaa.



Suden jälki
Kuva: Yle
Susien liikkeistä kertova nettisivu on saanut satoja tuhansia käyttäjiä. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos siirsi niin sanotun susipuhelimen palvelut internettiin viime vuoden syyskuussa. Sen jälkeen sivulla on käynyt yli 300 000 eri vierailijaa ja sivua on katseltu yli 1,2 miljoonaa kertaa.
RKTL:n tutkija Samuli Heikkinen sanoo, että radiopaikannuslaitetta kantavien pantasusien liikkeiden julkistamiselle on selkeä tarve. Metsästäjät voivat suunnitella toimiaan sen perusteella, millä alueella pantasudet liikkuvat, jotta metsästyskoirille ei sattuisi vahinkoja maastossa.
Heikkisen mukaan nettipalvelu toimii aiempaa susipuhelinta nopeammin ja tarkemmin.
RKTL:n pantasusipalvelu toimii metsästyskauden loppuun saakka. Toiminnan kestoon vaikuttaa tosin myös se, pysyvätkö radiolähettimet susien matkassa ja riittääkö niiden paristoissa sähköä vielä helmikuun lopun pakkasissa.

Lue myös

Jyri Tynkkynen Yle Lappi

(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/pantasusipalvelussa_yli_miljoona_kayntia/7021635