tiistai 15. maaliskuuta 2016

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa Perhon susijahdissa
 

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa Perhon susijahdista tuomituille 12 miehelle. Keski-Pohjanmaan käräjäoikeuden langettamat tuomiot jäävät pysyvästi voimaan.

Metsästäjät jäivät kiinni kolmen suden kaatamisesta tammikuussa 2013.

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi metsästäjät vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja neljän vuoden metsästyskieltoon. Heidän aseensa tuomittiin valtiolle.

Syytettyjä oli alun perin kaikkiaan 15, joista kolmen syytteet hylättiin.

Oikeuskäsittelyssä kiisteltiin siitä, olivatko metsästetyt eläimet susia vai koirasusia.

Käräjäoikeus katsoi eläinten olevan susia. Perusteluissa todettiin, että Suomen luonnossa elää villeinä suden ja koiran risteymiä, mutta niiden määrä on erittäin pieni. Suden ja koiran risteymän selviytyminen luonnossa on heikkoa, koska luonnon valinta ei suosi koiran perimästä johtuvia ominaisuuksia.

Oikeus katsoi, että dna:n perusteella eläimet ovat olleet rikoslain tarkoittamia villisusia, mihin perustuu rangaistus törkeästä metsästysrikoksesta

Valittajien mielestä Perhon metsästä kaadetut eläimet olivat koirasusia. Metsästäjien mielestä eläinten kaataminen ei ollut rangaistava teko.

Puolustuksen mukaan sudet olivat Perhossa 1993 ja 1994 havaitun kahden susilauman yksilöiden jälkeläisiä.

Metsästäjät vaativat tuomionsa kumoamista. He valittivat käräjäoikeuden päätöksestä ensin Vaasan hovioikeuteen, joka kuitenkin piti käräjäoikeuden langettamat tuomiot voimassa.

(Lähde: www.kp24.fi)
http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=408327