keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Syntyykö Pinkjärven korpiin uusi susilauma?

 
Juha Aro
 
 

Satakunnan ainoa susilauma elää Köyliön ja Huittisten seudulla, mutta Eurajoen ja Luvian metsissä on nähty viime aikoina pari kertaa susipari. 
 
Satakunnassa saadaan jännittää, saako maakunta ehkä jo ensi vuonna toisen susilauman. Eurajoen, Nakkilan ja Luvian suurella metsäalueella on tehty viime aikoina pari havaintoa susiparista.
 
– Saa näkyä kehkeytyykö tästä suhteesta jotain, tuumii Riista- ja kalatalouden laitoksen köyliöläinen tutkimusapulainen Antti Härkälä.  
 
Keski-Satakunnan alueella on lisäksi tehty yksittäisiä havaintoja susista. 
 
Kokemäenjoen pohjoispuolelta ei ole havaintoja laumoista tai pareista. Yksittäisiä susiakin on havaittu viime kuukausina harvakseltaan. Honkajoen metsissä vuosi sitten liikkunutta susiparia ei ole enää nähty.
 
Köyliön, Huittisten ja Loimaan Alastaron metsissä liikkuvalla laumalla sen sijaan on jo kolmannet pennut.
 
Varmistettuja havaintoja susista on saatu tänä vuonna vähemmän kuin vuotta aiemmin. Härkälä ei lähtisi vetämään tästä pitkälle meneviä johtopäätöksiä.
 
–  Köyliön suuri lauma jätti viime vuonna paljon jälkiä ja sitä kautta tuli havaintojakin. Nyt lauma saattaa olla pienempi, vaikka tämän vuoden pentujen määrästä ei vielä ole täyttä varmuutta. Niiden tarkka määrä selvinnee vasta talven laskennoissa.

 

Luento Satakunnan susitilanteesta Harjavallassa

 
Maksuton ja kaikille avoin yleisöluento Satakunnan alueen susitilanteesta järjestetään torstaina 13. marraskuuta kello 18 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa. Luennon pitää köyliöläinen riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkimusapulainen Antti Härkälä.
 
(Lähde: www.satakunnankansa.fi)