Jaalan naapuriin tehdään petoaitaa susivaaran takia


Susivaarassa olevat lampaat ovat texel-rotuisia jalostuslampaita. Suurpetoaitaa ei vielä ole, joten eläimet ajetaan yöksi turvaan lampolaan.
Susivaarassa olevat lampaat ovat texel-rotuisia jalostuslampaita. Suurpetoaitaa ei vielä ole, joten eläimet ajetaan yöksi turvaan lampolaan.

Heinolan puolella Rihussa sijaitseva lammastila on varuillaan. Arvokkaat emälampaat yöpyvät lampolassa, kunnes laitumen ympäröi kahden kilometrin pituinen sähköistetty suurpetoaita.

Leena ja Ari Muurisen lammastilalla odotetaan päivää, jona Riistakeskuksen lupaamat suurpetoaidan rakennustarpeet saapuvat. Laidunkausi on alkanut, mutta susivaaran takia noin 60 emälampaan katras joudutaan ajamaan yöksi sisään. Kyse on arvokkaista texel-rodun jalostuslampaista.

Toistaiseksi Muuristen lampaat ovat säästyneet susien hyökkäyksiltä. Suurpetoaidan tarvikkeita odotetaan saapuviksi mahdollisimman pian.

Heinolan puolella, kuitenkin lähellä Kouvolan rajaa, on tehty lukuisia susihavaintoja. Riistakeskus ja Heinolan seudun riistanhoitoyhdistys haluavat tehdä talkootyötä ja auttaa suojaamaan lammastilaa, jonka nurkilla sudet ovat pyörineet.

Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja ja petoyhdyshenkilö Osmo Laurila on käynyt susien jäljillä. Rihun ja Taipaleen suunnalla on ainakin kuluvan vuoden ajan liikkunut isokokoinen urossusi, jonka seuraan on ilmeisesti liittynyt toinen, pienempi yksilö. Jos sudet ovat pariskunta, luvassa voi olla pentue ja susilauma.

Myös Jaalan puolella on riistakamerassa havaittu kaksi sutta muistuttavaa eläintä, iso ja pienempi. Näillä oli niin paljon vauhtia, että lajimääritystä ei voitu luotettavasti tehdä. Jotkut epäilivät hahmoja koiriksi.

(Lähde: www.kouvolansanomat.fi)
http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2014/06/09/Jaalan+naapuriin+tehd%C3%A4%C3%A4n+petoaitaa+susivaaran+takia/2014217481054/4