maanantai 27. heinäkuuta 2015

Sudet raatelivat ponin hengiltä Oripäässä

 

Riistamiesten ja poliisin arvion mukaan ponin tappoi kaksi sutta.



Oripäässä Varsinais-Suomessa sudet ovat tappaneet ponin. Poliisi ja riistamiehet arvelevat raadon perusteella, että ponin tappoi kaksi sutta.

Poni oli ollut laitumella, kun lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sudet olivat hyökänneet sen kimppuun. Poni oli hypännyt aidan yli ja ehtinyt edetä noin 400 metriä.

Laidun sijaitsi noin 400 metrin päässä asuinrakennuksista.


Sami Tammi Yle Turku 

(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/sudet_raatelivat_ponin_hengilta_oripaassa/8183531 

Perhon susien salakaato hoviin marraskuussa

 

Perhon susien salakaatojen käsittely alkaa tämänhetkisen tiedon mukaan Vaasan hovioikeudessa marraskuussa. Käsittelyyn on alustavasti varattu kuusi päivää. Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 12 miestä kolmen suden salakaadosta yli vuoden mittaisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.



Perhon salakaato-oikeudenkäynnissä kuultiin todistajia myös etäyhteyden avulla.
Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus kuuli marraskuussa 2014 todistajia myös videoyhteyden välityksellä. Kuva: Ari Vihanta / Yle

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi alkuvuodesta 12 miestä törkeästä metsästysrikoksesta yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä neljän vuoden metsästyskieltoon. Lisäksi miesten aseet tuomittiin valtiolle.

Kaikki tuomitut ovat valittaneet päätöksestä hovioikeuteen. He vaativat tuomioidensa kumoamista, koska heidän mielestään kaadetut eläimet olivat koirasusia.

Syyttäjä vaatii vastavalituksessaan miehille pidempää metsästyskieltoa ja ehdollisten vankeusrangaistusten lisäksi myös sakkoja.

Vaasan hovioikeuden kirjaamosta kerrotaan, että istuntoihin ei ole vielä lähetetty kutsuja. Alustaviksi istuntopäiviksi on valittu 9.–11., 16.–17. ja 19.11.

Perhossa ammuttiin luvatta kolme sutta vuoden 2013 tammikuussa.


Kreeta-Maria Kivioja Yle Keski-Pohjanmaa

(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/perhon_susien_salakaato_hoviin_marraskuussa/8168812

Lenkkeilijät kohtasivat susikaksikon

ORIPÄÄ. Kävelylenkillä olleet Heli Viitasaari ja Elina Valtanen kohtasivat maanantai-illan kävelylenkillään kaksi sutta Jouhijoentiellä Oripään jätevedenpuhdistamon tuntumassa.
–Meillä oli lapsi rattailla ja labradorinnoutaja talutushihnassa, kun huomasimme, että kaksi eläintä tulee tietä pitkin vastaan. Ensin ajattelimme niiden olevan koiria, mutta sitten tuli äkkiä mieleen, etteivät kenenkään koirat täällä voi vapaana jolkotella. Ei hemmetti, susia ne ovat!
–Juoksimme kiireesti Varhon konehallin suojiin, koska sudet olisivat voineet vainuta koiran sopivaksi saaliiksi isompaan nälkään, Heli Viitasaari kertaa pysähdyttäviä hetkiä.
Hän nappasi konehallin perukoilla vielä pattingin pätkän käteensä siltä varalta, että sudet olisivat seuranneet heitä, mutta eläimet häipyivät tiennotkelmasta näkymättömiin. Lenkkeilijöiden ja susien etäisyys oli vajaa sata metriä.

(Lähde: www.avl.fi)
http://www.avl.fi/2015/07/lenkkeilijat-kohtasivat-susikaksikon/