maanantai 27. heinäkuuta 2015

Perhon susien salakaato hoviin marraskuussa

 

Perhon susien salakaatojen käsittely alkaa tämänhetkisen tiedon mukaan Vaasan hovioikeudessa marraskuussa. Käsittelyyn on alustavasti varattu kuusi päivää. Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 12 miestä kolmen suden salakaadosta yli vuoden mittaisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.



Perhon salakaato-oikeudenkäynnissä kuultiin todistajia myös etäyhteyden avulla.
Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus kuuli marraskuussa 2014 todistajia myös videoyhteyden välityksellä. Kuva: Ari Vihanta / Yle

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi alkuvuodesta 12 miestä törkeästä metsästysrikoksesta yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä neljän vuoden metsästyskieltoon. Lisäksi miesten aseet tuomittiin valtiolle.

Kaikki tuomitut ovat valittaneet päätöksestä hovioikeuteen. He vaativat tuomioidensa kumoamista, koska heidän mielestään kaadetut eläimet olivat koirasusia.

Syyttäjä vaatii vastavalituksessaan miehille pidempää metsästyskieltoa ja ehdollisten vankeusrangaistusten lisäksi myös sakkoja.

Vaasan hovioikeuden kirjaamosta kerrotaan, että istuntoihin ei ole vielä lähetetty kutsuja. Alustaviksi istuntopäiviksi on valittu 9.–11., 16.–17. ja 19.11.

Perhossa ammuttiin luvatta kolme sutta vuoden 2013 tammikuussa.


Kreeta-Maria Kivioja Yle Keski-Pohjanmaa

(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/perhon_susien_salakaato_hoviin_marraskuussa/8168812

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti