keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Susi tappoi Miro-beaglen
 


Suden saaliiksi. Susi raateli Lill-Smedsin perheen beagle-metsästyskoira Miron kuoliaaksi lauantaina Lindkoskella. Kuva: Lill-Smedsin perhealbumi
 
Jänisjahdissa ollut beagle-rotuinen metsästyskoira Miro kuoli suden raatelemana Lapinjärven Lindkoskella lauantaina. Susista tehtiin viikonlopun aikana useita havaintoja eri puolilla Loviisan seutua.

LINDKOSKI Lapinjärveläinen Jerker Lill-Smeds oli lauantaina ystävänsä Kenneth Tallbergin kanssa Lindkosken ja Ruotsinpyhtään välisen Knudsintien alueella metsästämässä, kun 6-vuotias Miro-koira oli normaaliin tapaan lähtenyt jäljestämään jänistä.
-Kesken ajon jostain oli ilmestynyt paikalle susi. Kuulin kyllä koiran äänet metsästä, ja välähti heti mieleen, että jotakin on nyt pielessä, Jerker kertoi.

Ensin löytyi panta sitten Miro

-Koiralla oli tutkapanta mukana, ja näin että koira oli pitkään liikkumatta samassa paikassa. Tiesin, että se oli siinä. Lähdettiin paikalle, joka oli noin 400 metrin päässä meistä. Sieltä löytyi ensin vain koiran kaulapanta, mutta ei muuta, Jerker Lill-Smeds kertoi.
-Myöhemmin, kun tulin uudelleen paikalle, lumessa näkyi suden jäljet, noin 9 senttiä leveät. Niitä, kun seurattiin, niin sitten löytyi raadeltu Miro, joka oli jo kuollut, totesi Jerker vakavalla äänellä.

Näköhavaintoja Lindkoskella

Lähistöltä löytyi myös vanha hirvenraato, josta oli jäljellä vain kasa luita ja sorkat.
-Arvelen, että liikkeellä on useampia susia. En ole kuullut, että vielä olisi muita koiria täällä päin kadonnut, Jerker kertoi.
Hänen mukaansa koiran vakuutus korvaa koiran hankintahinnan, mutta ei koiran vuosia kestänyttä koulutusta. Myös valtiolta voi hakea korvauksia petovahingoista.
Lill-Smedsin mukaan lauantai-iltana kello 21.30 aikoihin sudesta tehtiin useita näköhavaintoja kylätiellä Lindkoskella.
Edellisen kerran susi ammuttiin Loviisan seudulla Marinkylässä vuoden 1984 alussa. Myös Jerker Lill-Smedsin edesmennyt isä oli silloin mukana jahdissa.

Jälkiä myös Määrlahdessa?

Sunnuntaina myös Määrlahdessa asuva Raimo Klemm havaitsi hangessa sudenjäljet lähellä kaupungin keskustaa Nordenskjöldintien metsässä.
-Aamulla 8.30 mittasin jäljet, jotka olivat 8,5 senttiä leveät ja 12,5 senttiä pitkät, Raimo Klem kertoi.

Arto Henriksson
arto.henriksson@lovari.fi


(Lähde: www.loviisansanomat.net)
http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=7511