keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Susi tappoi koiran Savonlinnan Varparannalla

 



















Niirasen perheen Jätkä-koira menehtyi suden suuhun perjantai-iltana Savonlinnan Varparannalla. Kuvakaappaus.


Susi tappoi koiran Savonlinnan Varparannalla myöhään perjantai-iltana. Koira löytyi käytännössä useana kappaleena, kun Niirasen perhe 13-vuotiasta Jätkää etsiskeli. Koira  löytyi kodin lähistöltä pellolta kuolleena.
- Olisin toivonut Jätkälle luonnollista kuolemaa, koko perhe on järkyttynyt, kertoo perheenäiti Mervi Niiranen.
Ennen hautaamista koiran jäänteistä otettiin kuvia, jotka toimitettiin alueella asuvalle petoyhdyshenkilölle, Savonlinnan Riistanhoitoyhdistyksen hallituksessakin toimivalle Eero Ojasalolle.
- Kyllä se susi on ollut. Ei mikään muu voi tuolla tavoin repiä koiraa, Ojasalo toteaa ja huomauttaa, että pellolla myös nähtiin susi illalla.
Pellolla oli myös suden jälkiä. Lisäksi lähialueella oli tehty tuikiharvinainen havainto kahdesta sudesta Willanutun pellolla paria päivää aiemmin.

Ojasalon mukaan alueen koiranomistajien kannattaa nyt olla tarkkana - eikä koiria ole syytä pitää vapaana. Myös lähistöllä olevan lammastarhan omistajaa on varoitettu.
Ojasalo on kuullut toisestakin kadonneesta koirasta, mutta syytä tähän katoamiseen ei ole tiedossa. Sutta ei voi sulkea pois.
Metsästäjät eivät pysty ihmeitä tässä vaiheessa asian eteen tekemään. Ojasalon mukaan susien kaatolupien saaminen on hyvin vaikeaa vain yhden koirakuoleman perusteella.
- En usko, että tämän vuoksi vielä pystyy lupia hakemaan. Pitää yleensä tapahtua enemmän ennen kuin lupa annetaan, Ojasalo tuumii.

Ojasalon mukaan Savonlinnan pohjoisilla kylillä ei vuosikausiin ole ollut kuin ohikulkususia.
- Nyt kaksi sutta, joista toinen on selvästi isompi, on lyöttäytynyt yhteen, ja on mahdollista, että ne jäävät kulmille ja ensi kesänä tänne syntyy pentua.
- Nyt kannattaa olla varuillaan koirien kanssa, koska usein on suuri vaara, että kun susi tappaa yhden koiran ja pääsee makuun, koiria alkaa hävitä useampiakin.

(Lähde: www.ita-savo.fi)
http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/susi-tappoi-koiran-savonlinnan-varparannalla-312904