sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Raimo Piirainen vaatii sudenkaatolupia Kainuuseen

Taru Paavoseppä

Kansanedustaja Raimo Piiraisen (sd) mukaan susitilanne on Kainuussa kasvanut aivan kestämättömäksi. Piirainen vaatii, että ministeri maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo ottaa asian välittömästi käsittelyyn ja myöntää suden kaatolupia Kainuuseen tarvittavan määrän.

Piirainen kertoo sunnuntaina julkisuuteen toimittamassaan kannanotossa saaneensa vähälle aikaa palautetta susien tappamista metsästyskoirista Kainuussa.

Useita yhteenottoja on tullut jänismiehiltä.

– Mielestäni tilanne ei voi jatkua näin. Jos susi käy ajokoiran kimppuun tilanteessa, jossa on vähän aiemmin ammuttu ja passimiehet ovat huudelleet toisilleen, silloin voi olettaa, ettei susi pelkää ihmisiä. Tällaisen suden tai susien kaatoon on saatava lupa ja nopeasti, Piirainen toteaa.

Piirainen tähdentää, että hirvenmetsästys on alkanut ja metsästäjillä olisi halu hirvijahtiin, mutta kukaan ei uskalla viedä koiraansa metsään, kun sudet ovat heti koiran kimpussa.

– Saamieni tietojen mukaan Kainuussa on suden suuhun joutunut viimeisten viikkojen aikana kymmenkunta koiraa. Suurpetojen korvattavat vahingot ovat kasvaneet koko ajan. Kolme vuotta sitten ne olivat noin neljä miljoonaa euroa vuodessa.

– Viime vuonna veronmaksajien varoilla korvattavat vahingot olivat jo yli kahdeksan miljoonaa. Oletan, että veronmaksajien rahoille oli parempaakin käyttöä kuin suurpetojen tappamien koirien ja porojen korvaukset, Piirainen toteaa.

(Lähde: www.kainuunsanomat.fi)
http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/raimo-piirainen-vaatii-sudenkaatolupia-kainuuseen/