tiistai 7. lokakuuta 2014

Susi ja liito-orava ehkä sittenkin turvassa – Saksa ei halua avata direktiiviä

"Ympäristökomissaarille esittämänne pyyntö huolestuttaa minua."

LKS 20100919 Susi (Canis lupus) Ähtärin eläinpuistossa. Täysikasvuinen susi painaa 20 - 25 kiloa. Susia oli Suomessa yli 200 vuoden 2005 lopussa; susikanta on kaksinkertaistunut sitten vuoden 1999.  ... A wolf (Canis lupus) in the Ähtäri Zoo in Finland. The full-grown wolf weighs 20 - 55 kilos. There were over 200 wild wolves in Finland at the end of the year 2005, which means that the population has doubled since 1999. LEHTIKUVA Jussi Nukari 
Susi Ähtärin eläinpuistossa. (
 
Saksa vastustaa EU:n luontodirektiivin avaamista. Saksan ympäristöministeri Barbara Hendricks ilmoitti asiasta kirjeitse EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerille.

– Haluan sanoa suoraan, että ympäristökomissaarille esittämänne pyyntö lintu- ja luontodirektiivin modernisoinnista huolestuttaa minua. Direktiivit ovat Euroopan monimuotoisuuden tärkeä ja menestyksekäs kulmakivi, Hendricks kirjoittaa.

Hänen mukaansa direktiivit toimivat "jopa pitkälle teollistuneessa Saksassa".

Asiasta kertoo Endseurope.

Juncker totesi syyskuussa, että lintu- ja luontodirektiivejä voidaan tarkastella uudelleen.

– Aion pyytää tekemään syvällisen arvion lintu- ja luontodirektiiveistä ja selvittää, onko se mahdollista yhdistää nykyaikaisempaan lainsäädäntöön, Juncker kirjoitti tehtävänasettelussaan uudelle ympäristökomissaarille.

Suomessa luontodirektiivi tunnetaan etenkin siitä, että direktiivin perusteella on säädetty suden ja liito-oravan suojelusta.

Liito-orava luetaan uhanalaiseksi eläinlajiksi, jonka pesimis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen on kielletty. Viime vuosina kiistaa on syntynyt siitä, että laji on luultua yleisempi ja että suojelu hidastaa rakennushankkeita.

Suden metsästys on Etelä-Suomessa sallittu vain poikkeusluvalla. Pohjois-Suomen
poronhoitoalueella suojelu ei ole yhtä tiukkaa, ja riistakeskus myöntää kaatolupien tarpeen mukaan.

(Lähde: www.verkkouutiset.fi)
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/susi%20liitoorava%20turvassa%20saksa%20vastustaa-26440