tiistai 21. lokakuuta 2014

Susikannan hoitosuunnitelma valmistuu

Karjalainen


Susikannan hoitosuunnitelma valmistuu   
Avoimuus, läpinäkyvyys, rehellisyys ja yhteistyö. Näitä asioita peräänkuulutettiin Lehmossa tiistaina järjestetyssä eri tavoin suteen kytköksissä olevilta sidostahoilta.

Riistakeskus Pohjois-Karjalan järjestämään tilaisuuteen otti osaa noin 30 eri tahoja edustavaa henkilöä.

Kuuleminen liittyi valmisteilla olevan Suomen susikannan hoitosuunnitelman laatimiseen. Ensimmäinen hoitosuunnitelma käynnistyi vuonna 2005, ja nyt se on tarkoitus uusia. Työtä johtaa Mikael Luoma Suomen riistakeskuksesta.

- Luoman on tarkoitus saada luonnos uudeksi hoitosuunnitelmaksi valmiiksi vuodenvaihteeseen mennessä, jonka jälkeen se menee maa- ja metsätalousministeriöön, riistapäällikkö Juha Kuittinen (kuvassa) Riistakeskus Pohjois-Karjalasta kertoi.

Hoitosuunnitelmaa on valmisteltu eri intressitahoja kuunnellen. Eri puolilla Suomea on järjestetty kymmenen työpajaa, joissa keskeisiä kysymyksiä on yritetty nostaa esiin.

Pohjois-Karjalassa työpajoja on pidetty kaksi, yksi Lieksassa ja toinen Tohmajärvellä. Näissä esiin nousseita asioita käsiteltiin Lehmossa kolmessa eri työryhmässä, minkä jälkeen niistä koottiin yhteenvedot.

(Lähde: www.karjalainen.fi)
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/58698-susikannan-hoitosuunnitelma-valmistuu

Onko susikantaa tarvetta harventaa nykyistä voimakkaammin?

 

Kuopiossa tiistaina järjestettävässä susi-illassa käydään läpi maakunnan susitilannetta, susien aiheuttamia vahinkoja ja sitä mitä susikannalle pitäisi tehdä.

 


Susi
Kuva: AP Graphics Bank

Kuopion susi-illan järjestäneiden koiraharrastajien ja metsästäjien mielestä susikanta pitäisi saada "terveelle tasolle". Onko Suomessa mielestäsi susiongelma ja miten se pitäisi ratkaista? Pitääkö kantaa harventaa nykyistä voimakkaammin vai onko ongelma jossain muualla?

 

Lue myös


Yle Savo

(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/onko_susikantaa_tarvetta_harventaa_nykyista_voimakkaammin/7541558