lauantai 31. tammikuuta 2015

Karhulalainen katsoi sutta silmästä silmään


Kuva: Lukijan kuva
Liukasliikkeinen susi ei ole liiemmin pysähdellyt kuvattavaksi. Karhulan tehtaan portilla sen ehti kuvata risteykseen tullut autoilija.
Liukasliikkeinen susi ei ole liiemmin pysähdellyt kuvattavaksi. Karhulan tehtaan portilla sen ehti kuvata risteykseen tullut autoilija.


Karhulalainen koiriaan ulkoiluttamassa ollut mies näki suden lähietäisyydeltä Laajakoskella torstaina. Mies ja susi tuijottivat hetken toisiaan silmästä silmään.

Puolilta päivin susi liikkui Karhulan vanhan kartonkitehtaan tienoilla ja jolkotti siitä läheisen talon pihaan.

— Lähdin Karhulaan asioille autolla. Kartonkitehtaan luona risteysalueella oli liikennettä jonkin verran. Kun hiljensin, näin koiran, tai niin ensin luulin, juoksevan risteyksen yli. Soitin työkaverille, koska luulin ensin, että se on hänen koiransa.

Myöhemmin sudeksi vahvistunut eläin lähti jolkottamaan tehtaalta mäkeä ylös ja juoksi välillä miehen auton edessä pitkällä loikalla. Lopulta se kääntyi mäen päältä sivutielle ja erään talon pihaan Karellintiellä. Tie muuttui pyörätieksi, jonka päässä on junarata. Mies näki suden seuraavan kerran radan vieressä.

— Kun juna tuli, susi pysähtyi kuin seinään. Silloin näin sen erittäin läheltä. Siinä sitä katseltiin toisiamme silmästä silmään.

Vielä loppuviikosta oli epäselvää, onko kyseessä susi vai vain sitä muistuttava koira.

— Se on satavarmasti susi, harmaa-valko-ruskea väriltään ja karva on pitkähkö. Se on reilusti omaa 64-senttiä korkeaa koiraani huomattavasti isompi säkäkorkeudeltaan. Veikkaan, että se on uros. Kun aloin ottamaan siitä kuvaa, se häipyi.

Laajakoskella susi kulki Korkeakosken koulun ohi. Paikalla oli poliisipartio, joka kävi varoittamassa koululla suden liikkumisesta.

— Lähdimme siinä lähellä asuvan tutun kanssa katsomaan jälkiä, koska susi meni hänenkin pihansa poikki. Jälkien perusteella se jatkoi matkaa joen yli takaisin Kierikkalan puolelle takaisin eli sinne mistä se oli alunperin tulossakin.

Laajakoskelta susi jatkoi matkaa lentokentälle. Välillä se oli lepäillyt maastossa.

Tehdasalueella suden jäljet näkyivät selvästi. Sen tassun leveydeksi mitattiin 13,5 senttiä.
 
Johanna Tenovirta
 
(Lähde: www.kymensanomat.fi)