tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ilmaise mielipiteesi netissä susikannan hoitotavoitteista


 
Poronhoitoalueen eteläpuolella on 16 susilaumaa ja 15 tiedossa olevaa paria. Kuvan sudet asuvat Ährärin eläinpuistossa.


Suomen susikannan hoitosuunnitelmaa uudistetaan. 
Työhön voi jokainen vaikuttaa kertomalla kokemuksistaan ja ottamalla kantaa internetiin perustetulla keskustelufoorumilla.

Suomen susikannan hoitosuunnitelman luonnos valmistuu vuoden loppuun mennessä. Kansalaisilla on mahdollisuus kertoa ajatuksiaan luonnoksesta verkossa.Sivustolle pitää ensin rekisteröityä. Sen jälkeen täytyy valita alue, jota edustaa.

Vaihtoehtoina ovat idän, lännen, lounaan tai pohjoisen alueet, joilla esiintyy vakituisesti asuva susipari tai susilauma. Laumat on merkitty vihreillä pallukoilla Suomen karttaan, itärajan molemmin puolin elävät laumat harmailla pallukoilla.

Reviirittömät keskustelijat ovat niitä, joiden asuinalueella sudet eivät vakituisesti esiinny. Vielä erikseen ovat poronhoitoalueella asuvat henkilöt.

Kommentteja voi esittää vain oman asuinpaikan mukaisella keskustelualueella.

Keskustelufoorumin ideat ja ajatukset luovat pohjaa ensi syksyn paikallisille työpajoille susireviirialueilla. Samaan tähtää huhtikuussa toteutettava kansalaiskysely.

Tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka turvaisivat susikannan säilymisen ja vastaisivat ihmisten kokemiin huoliin ja vahinkoihin.

Sudenhoitosuunnitelmaa valmistelevan Mikael Luoman mukaan biologit ovat linjanneet, että Suomessa pitää olla 20–25 lisääntyvää susiparia. Se on niin sanottu suotuisan suojelun taso.

Tällä hetkellä poronhoitoalueen eteläpuolella on 16 susilaumaa ja 15 tiedossa olevaa paria. Lisäksi on kahdeksan molemmin puolin itärajaa elävää laumaa. Nettisivulla olevan kartan mukaan poronhoitoalueella ei ole yhtään susilaumaa eikä -paria.

Kerro mielipiteesi sivulla http://www.sudenhoitosuunnitelma.fi.

Kuva vaihdettu klo 15:13
Reijo Vesterinen 
(Lähde: www.maaseuduntulevaisuus.fi)