Ruotsalaislehden saama video susien hyökkäyksestä hirvikoiran kimppuun on tuskaista katsottavaa.

Torstaina verkossa levisi ruotsalaisen metsästyslehden raju video, jossa jämntlanninpystykorva Klara joutui kahden suden hyökkäyksen kohteeksi. Klaran valjaisiin kiinnitetty kamera tallensi hirvijahdissa tapahtuneen lähes 10-minuuttisen urhean taistelun susien kanssa.

Klara ja sen omistaja Tommy Berglund olivat metsällä kotiseudulla Sunnessa, joka sijaitsee Värmlannissa Oslon korkeudella.

Svensk Jakt -lehti kertoi lohduttavaa tietoa siitä, että 4-vuotias narttu selvisi kuin ihmeen kaupalla 12. lokakuuta sattuneesta raatelusta. Täyttä varmuutta sen tervehtymisestä ei edelleen ole, sillä koiran jalkojen lihaksissa on vammoja, jotka vaativat lisätutkimuksia ja seurantaa.

Onni onnettomuudessa oli se, että Berglund sai kannettua koiransa vajaan kilometrin matkan tielle. Eläinlääkäriin asti vaadittiin vielä reilun 20 minuutin ajomatka, mutta narttu ei kuollut verenhukkaan.

Berglund sanoo Klaran olevan rohkeaa tekoa, mutta oma kysymyksensä on, toipuuko koira psyykkisesti niin, että siitä on uudelleen jahtiin.

"Olen etsinyt sopivaa uutta metsästysmaastoa, pohjoisempaa. Mutta matkustaminen vaatisi enemmän aikaa ja rahaakin", hän sanoo Svensk Jaktille.

Klaralla oli päällään niin sanottu susiliivi, joka osaltaan auttoi sinnikästä koiraa selviämään.

Svenskjakt-lehden verkkouutinen jolta löytyy myös 10-minuuttinen video.

Suora linkki videoon: http://vidmax.com/video/124888-Wolf-attack-dog-all-filmed-with-gopro-attached-to-dog    (Susiuutiset.net)

Kaijaleena Runsten
 
(Lähde: www.maaseuduntulevaisuus.fi)