tiistai 4. marraskuuta 2014


Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne Lukkari ja petotyöryhmän puheenjohtaja Mikko Polvinen luovuttivat maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpolle Sotkamon ja Kuhmon kunnanvaltuustojen susi-kannanotot maanantaina Kajaanissa.

Orpo: Häirikkösusien kaatolupiin rivakkuutta


– Poikkeuslupia häirikkösusien kaatoon on voitava myöntää rivakammin, sanoo maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok).

– Odotan lupia myöntäviltä viranomaisilta nopeampaa toimintaa.

Sotkamon ja Kuhmon valtuustot saivat näin arvovaltaisen tuen vaatimuksilleen, että susista aiheutuvien ongelmatilanteiden hoitamiseen on saatava kaatolupia nopeammin.

Sotkamon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne Lukkari ja Kuhmon petotyöryhmän puheenjohtaja Mikko Polvinen luovuttivat maanantaina Orpolle Sotkamon ja Kuhmon valtuustojen susi-kannanotot.

Kainuulaisten susi-huoli on Orpon mukaan ymmärrettävää.

– Susi kuuluu suomalaiseen luontoon, mutta sen paikka ei ole ihmisten pihapiirissä. Jos sudet alkavat liikkua pihoilla ja ruokailla koirankopeilla, siihen on puututtava, Orpo katsoo.

– Eikä se kuulu tämän päivän Suomeen, että lapsi pitää pedon vuoksi kuskata kouluun.

Orpon mukaan ministeriössä on valmistelussa myös pidempiaikainen, kestävä malli susikannan hoitoon Suomessa.

– Tarvitaan suurempi kuva siitä, miten susien kanssa tullaan pitkällä aikavälillä toimeen. Ei ole kestävä ratkaisu, että poistetaan vain häirikkösusia, Orpo toteaa.

 Marjukka Väisänen

(Lähde: www.kainuunsanomat.fi)
http://www.kainuunsanomat.fi/kuhmolainen/kuhmo/orpo-hairikkosusien-kaatolupiin-rivakkuutta-2/