sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Sudet söivät kaksi lammasta Pulkkilassa – tulivat aivan asutuksen lähelle

Arkistokuva. Kuvan susi ei liity tapaukseen.
Arkistokuva. Kuvan susi ei liity tapaukseen. KUVA: Jarmo Kontiainen

Sudet tappoivat ja söivät suihinsa kaksi lammasta Siikalatvan Pulkkilassa perjantain vastaisena yönä.

Tilanomistaja Hannu Iso-Junno kertoo, että lampaiden jäänteet löytyivät perjantaina laitumelta, joka sijaitsee aivan talon pihapiirissä.

– Itse ensin suhtauduin vähän varauksella, että olisiko se välttämättä susi ollut, kun muut lampaat olivat niin rauhallisia. Asiantuntijat ovat kuitenkin käyneet paikalla ja vahvistaneet asian, Iso-Junno kertoo.

Tällä kertaa jäljistä ei voitu päätellä kuinka monta sutta tuhotöissä on ollut, sillä perjantaiaamuna satanut lumi oli peittänyt jäljet alleen. Iso-Junnon mukaan susia on täytynyt olla ainakin kaksi, koska molemmat aikuiset lampaat oli syöty melkein kokonaan.

– Ei kai yksi susi niin paljoa kerralla syö.

Iso-Junno kertoo, että suurin osa tilan lampaista oli jo siirretty talveksi sisälle. Susien vierailun jälkeen viimeisetkin vietiin suojaan, eikä niitä enää tälle syksylle lasketa laitumelle.

Ensimmäinen kerta 20 vuoteen

Iso-Junno on pitänyt lammastilaa Pulkkilan kirkonkylän lähellä parikymmentä vuotta, mutta sudet kävivät laitumella nyt ensimmäistä kertaa.

– Tiedossa on ollut, että metsästäjiltä on koiria mennyt, mutta meidän lampaiden kimppuun ne eivät ole ennen käyneet.

Sudet olivat liikkuneet alueella myös perjantain vastaisen yön jälkeen, sillä lauantaina lähistöltä löydettiin tuoreita jälkiä. Iso-Junno ei osaa sanoa, mitä susille tulisi tehdä.

– Ei minulla varsinaisesti susia vastaan mitään ole, nälkäänhän ne syövät. Jos ne kuitenkin pihapiiriin tulevat, niin kyllähän se panee miettimään miten niihin suhtautuisi.

Iso-Junnon mukaan riistamiehet saavat päättää, onko susille aiheellista hakea kaatolupaa.


(Lähde: www.kaleva.fi)
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sudet-soivat-kaksi-lammasta-pulkkilassa-tulivat-aivan-asutuksen-lahelle/742821/