perjantai 14. helmikuuta 2014

Sudet: Kuhmo kärsii, kun muilla ei pysy homma hallussa


Kuva: Soili Riepula-Vähäaho
 
Pantasutta epäillään vastikään jahdatun Pohjois-Karjalassa. Kuva on kuitenkin vuodelta 2009 Kuhmosta, jolloin pantasusi Juri tapettiin
 
Kuhmon susikantaa voitaisiin metsästää vähemmäksi, jos sudet pysyisivät muualla Suomessa paremmin hengissä. Ongelmia on varsinkin Pohjois-Savossa ja -Karjalassa, jossa häviää kokonaisia susilaumoja.
 
Tätä mieltä on Metsähallituksen erätarkastaja Seppo Toikkanen. Hänen mukaansa Kainuussakin on susien salametsästystä, mutta selvästi satunnaisemmin kuin maakunnan eteläpuolella.

Kainuun alueella salametsästys taas on yleisempää maakunnan länsi- kuin itäosissa.

– Onkopahan susi missään niin rauhassa kuin Kuhmossa? kysyy Toikkanen.

Nykyinen tilanne on Kuhmon kannalta Toikkasen mukaan jopa sääli, sillä nyt Kuhmo joutuu muun maan tilanteen takia kestämään jopa vähän ylisuurta susikantaa, toimimaan tavallaan susien kasvattajaseurana.

Hyvä esimerkki tilanteesta saatiin vastikään, kun Kuhmosta vaeltamaan lähteneen nuoren suden epäillään joutuneen salametsästyksen kohteeksi Värtsilässä.

Joitakin susia toki Kainuussakin kaatuu salametsästyksen takia, arvioi Toikkanen. Joitakin tapauksia voi sattua yllättävissä metsästystilanteissa, joissa varjellaan koiria.

Sen lisäksi on myös vihiä salametsästystä Kainuussa harjoittavista henkilöistä. Jos he eivät tajua lopettaa toimiaan, he Toikkasen mukaan jossain vaiheessa päätyvät käräjille.
Marjatta Kurvinen


Saunajärven nuorista susista uudet paikannukset 14.2. 2014

(Lähde: www.kuhmolainen.fi)
http://www.kuhmolainen.fi/Uutiset/1194875202534/artikkeli/saunajarven+nuorista+susista+uudet+paikannukset.html 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti