lauantai 25. lokakuuta 2014

Metsästyskoiria suojeltava susialueilla

Suomessa on turvattava perinteisen metsästyskulttuurin säilyminen, johon kuuluu olennaisesti metsästyskoirien käyttö, vaatii Suomen Metsästäjäliitto. Liiton mukaan monella alueella ihmiset eivät uskalla päästää koiriaan metsälle tai koirakokeisiin susien takia, mikä vaikeuttaa kohtuuttomasti koulutusta.

Metsästäjäliitto seuraa huolestuneena susivahinkojen ikävää kehitystä. Metsästyskoiria on menehtynyt suden raatelemina aivan metsästäjien lähelläkin. Koiria on viety myös pihoista ja aidatuista tarhoista. Tämä osoittaa, että osa susista ei enää pelkää ihmistä, vaan tulee pihapiiriin saalistamaan. Häiriökäyttäytymiseen on puututtava, sillä se aiheuttaa kohtuuttomia taloudellisia ja muita kärsimyksiä.

Metsästäjäliitto odottaa uudelta sudenhoitosuunnitelmalta Ruralia-instituutin selvityksessä esitettyjen seikkojen huomioimista: ihmisten huoleen on reagoitava, sosiaalinen kestävyys on turvattava ja lupapolitiikkaan saatava joustavuutta häirikkösusien poistamiseksi. Nykyinen ylisuojeleva käytäntö ei hyödytä edes sutta, sillä se lietsoo susivihaa, kun ihmiset kokevat, ettei asialle voi tehdä mitään.

(Lähde: www.ksml.fi)
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/metsastyskoiria-suojeltava-susialueilla/1920458

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti