maanantai 20. lokakuuta 2014

Susi-illassa pohditaan Pohjois-Savon petotilannetta

 
  













Susista on tehty viime aikoina paljon havaintoja. Kuopiossa järjestetään tiistaina susi-ilta, johon on kutsuttu paikalle asiantuntijoita panelisteiksi ja vastaamaan osallistujien kysymyksiin. 


- Pohjois-Savossa susia ei ole metsästetty muutamaa häirikköeläimen poistoa lukuun ottamatta vuosikymmeniin, joten pedot ovat menettäneet luontaisen pelkonsa ihmistä kohtaan. Paikoin sudet ovat asustelleet aivan asutuksen tuntumassa, vieraillen jopa pihapiirissä. Susien aiheuttamat koira- ja kotieläinvahingot ovat myös lisääntyneet. Pahimmillaan sudet ovat käyneet koiran kimppuun välittämättä lähietäisyydellä olleista ihmisistä, kertoo yksi susi-illan puuhanaisista, Pohjois-Savon kennelpiirin Sari Holopainen.

Pohjois-Savon Kennelpiiri ja Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Savon piiri näkevät koiraharrastuksen ja metsästyksen uhatuksi, sillä varsinkin hirvenmetsästyksen harjoittaminen ilman koiraa on vaikeaa. Metsästyskoirien jalostukseen tarvittavien koirakokeiden järjestäminen on paikoin susien pelossa mahdotonta. Sudet aiheuttavat vakavan vaaran irrallaan oleville koirille.

Kennelpiiri ja Metsästäjäliiton piiri kutsuvatkin metsästäjiä, maanomistajia ja luontoharrastajia yhteiseen keskustelu- ja kuulemistilaisuuteen 21.10. kello 18 Kuopioon Hotelli Iso Valkeiselle.

Illan aikana on tarkoitus selvittää susien todellinen määrä ja niiden tekemät vahingot Pohjois-Savon alueella. Tilaisuuteen voi lähettää etukäteen kysymyksiä ja tietoja susien tekemistä vahingoista sekä varata puheenvuoroja sähköpostilla: sihteeri@pohjois-savonkennelpiiri.fi. Illan keskustelujen perusteella päättäjille tehdään esitys susikannan saattamisesta yhteiskuntakelpoiselle tasolle.

(Lähde: www.radiokuopio.fi)
http://www.radiokuopio.fi/uutiset/susi-illassa-pohditaan-pohjois-savon-petotilannetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti