maanantai 24. marraskuuta 2014

Pohjois-Karjalassa tänä syksynä yhdeksän koiriin kohdistunutta susivahinkoa

 

Kontiolahdella sattui viime viikolla kolme koiran kuolemaan johtanutta susivahinkoa. Maakunnassa on varmistettu tänä syksynä kahdeksan koiriin kohdistunutta vahinkoa.



Suomen riistakeskuksen ylläpitämistä tiedoista selviää, että syksyn ja alkutalven aikana Pohjois-Karjalassa on sattunut yhdeksän susien koirille aiheuttamaa vahinkoa.

Lieksassa vahinkoja on yksi, Juuassa kaksi, Joensuun Enossa yksi, Ilomantsissa yksi, Tohmajärvellä yksi ja Kontiolahdella kolme. Tilastoissa näkyvät vahingot, joista on haettu korvauksia. Lisäksi Lieksan kaupungilta kerrotaan yhdestä ylimääräisestä suden koiralle aiheuttamasta vahingosta, joka ei ole riistakeskuksen tilastoissa.

 

Kolme tapausta viime viikolla


Kontiolahden tapaukset sattuivat viime viikolla torstain ja lauantain välisenä aikana. Joensuun seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Matti Urjanheimo sanoo, että koirat kannattaa pitää nyt kiinni Kontiolahden Romppalan, Kyykän ja Puson alueilla.
"Se on kuin ruokapöydän kattaisi kun vie koiran sille alueelle.
– Matti Urjanheimo
- Jokainen joka haluaa pitää koiransa hengissä, niin kannattaa jättää metsästäminen siellä ja mennä jonnekin muualle metsälle. Se on kuin ruokapöydän kattaisi kun vie koiran sille alueelle.

Urjanheimon mukaan alueen susista ei ole tarkkaa tietoa, mutta niitä epäillään olevan kaksi.

- Jäljistä on varmistettu ainakin kaksi sutta, Urjanheimo toteaa.

Koko vuoden aikana maakunnassa on kirjattu 11 suden koiralle aiheuttamaa vahinkoa.


Lasse Laitinen Yle Pohjois-Karjala 

(Lähde: www.yle.fi) 
http://yle.fi/uutiset/pohjois-karjalassa_tana_syksyna_yhdeksan_koiriin_kohdistunutta_susivahinkoa/7647457?ref=leiki-es 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti