tiistai 9. joulukuuta 2014

Metsästäjäliitto: Susia on saatava kaataa, jotta haitat pysyvät kurissa

 Kuva: Laukka-Kiikkala Mirja

Metsästäjäliitto vaatii, että tänä talvena käynnistetään susien kannanhoidollinen metsästys. Heidän mielestään on myönnettävä riittävän suuri määrä kaatolupia, jotta susien aiheuttamat haitat pysyvät kurissa.
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan Suomessa on tällä hetkellä 29–41 susilaumaa, mikä liiton mukaan merkitsee sitä, että susien määrä on kasvanut merkittävästi. Arvio vahvistaa tiedot, joiden mukaan Suomen susien tämän hetkinen määrä on huomattavasti suurempi kuin aiemmin arvioitu. Viime keväänä laumojen määräksi arvioitiin 24 laumaa.

Sudenhoitosuunnitelman mukaan suotuisan suojelun taso on noin 20 laumaa, mutta nyt laumamäärä on jopa kaksinkertainen tähän tasoon verrattuna, ja susien suuri määrä merkitsee myös susivahinkojen kasvua, Metsästäjäliitto sanoo.

Metsästäjäliitto toteaa, että susi on arvokas riistaeläin ja sitä pitää voida metsästää. Valikoiva, kestävä kannanhoidollinen metsästys pitää susikannan paitsi elinvoimaisena myös ihmisarkana.
  
Hannu Karjalainen


(Lähde: www.ksml.fi)
 http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/metsastajaliitto-susia-on-saatava-kaataa-jotta-haitat-pysyvat-kurissa/1948569?pwbi=9378481ea3e782bab649fbe6b2c7e15f

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti