keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Suden pyyntiin poikkeuslupa Pohjois-Karjalassa

Suden pyyntiin on myönnetty poikkeuslupa Pohjois-Karjalassa. Kiteellä ja Tohmajärvellä sudet ovat tappaneet useita lampaita sekä lehmän ja koiran. 

 

Kuvassa kaksi sutta seisoo talvimaisemassa ja katsoo kuvan takareunaan.
Kuva: Seppo Nykänen

Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvan suden pyyntiin Pohjois-Karjalassa.

Lupa on myönnetty Tohmajärvelle ja osin Kiteelle sijoittuvalle hakemusalueelle. Kuntien alueella sudet ovat aiheuttaneet vahinkoja neljällä lammastilalla ja yhdellä nautatilalla. Sudet ovat tappaneet yhteensä yksitoista lammasta ja yhden lehmän sekä koiran. Hakemusalueella vahingot ovat seitsemän lammasta ja yksi koira.

Riistakeskuksen tiedotteen mukaan lammastiloilla vahingot ovat tapahtuneet petoaidoista huolimatta. Lisäksi sudet ovat toistuvasti liikkuneet asuttujen talojen pihoissa ja muun muassa yrittäneet mennä koiratarhaan.

Poikkeuslupa on voimassa kolme viikkoa. Riistakeskus myönsi myös viime kuussa poikkeusluvan suden pyyntiin samalle alueelle, mutta lupa jäi tuolloin käyttämättä.

Poikkeusluvassa on ehto, jonka mukaan pyynti voidaan aloittaa vasta sitten, kun susi on tullut lähemmäksi kuin 100 metriä asuttua rakennusta tai kun katkeamattomalla jäljityksellä voidaan varmistaa pyynnin kohdistuminen juuri tähän asuinrakennuksen tuntumassa vierailleeseen yksilöön.


Riikka Heikkilä Yle Pohjois-Karjala 

(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/suden_pyyntiin_poikkeuslupa_pohjois-karjalassa/7667060 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti