keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Luonnonsuojelupiiri: Susien pannoitus olisi riittänyt suojelemaan koiria

 
 
Karjalainen
 
Susien kannanhoidollinen metsästys otetaan käyttöön liian nopeasti uudessa sudenhoitosuunnitelmassa, toteaa Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiiri kannanotossaan.

Maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi tammikuussa uuden sudenhoitosuunnitelman, jonka myötä susien kannanhoidollinen metsästys alkaa. Luonnonsuojelupiirin mielestä susien metsästyksen olisi pitänyt pysyä entisellään, eli metsästyslupia oltaisiin myönnetty vain poikkeusmenettelyssä.

Kannanotossaan luonnonsuojelupiiri toteaa, että susien pannoitus olisi ollut riittävä keino koiravahinkojen ehkäisyyn. Se pitää myös tärkeänä, että jatkossa metsästysluvan myöntäminen vaatisi vähintään yhden suden pannoittamista lupaa hakeneen metsästysseuran alueella.

Lisäksi piiri haluaa poistaa kaikki haaskat maastosta ennen kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista. Se kritisoi myös sudenhoitosuunnitelman metsästysaikaa, joka ajoittuu susien lisääntymisajankohtaan.

(Lähde: www.karjalainen.fi)
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/68049-luonnonsuojelupiiri-susien-pannoitus-olisi-riittanyt-suojelemaan-koiria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti