perjantai 20. helmikuuta 2015

Poliisi liikenteestä metsäautoteillä: "Ei selitä mikään muu kuin salametsästys"

 
Karjalainen 
 
 

Poliisi järjesti alkuvuodesta kolmen viikon mittaisen projektin, jossa hirvieläinten ja suurpetojen eli lähinnä susien ja ilvesten salametsästystä valvottiin tehostetusti Itä-Suomessa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Poliisi sai paljastettua kaksi epäiltyä rikosta, joista toinen on tapahtunut Vieremällä ja toinen Oulun alueella.

- Itä-Suomessa, Kainuussa ja Pohjanmaalla on harjoitettu vuosikymmenien ajan hirvieläinten ja suurpetojen salametsästystä. Toiminta on jatkunut aina näihin päiviin asti ja saanut edelleen yhä ammattimaisempia piirteitä ja toisaalta ne ovat muuttuneet yhä röyhkeämmiksi. Tekijät ovat rohkeita ja pelottomia eikä salametsästykseen liittyvää kiinnijäämisriskiä pidetä yleisesti kovin korkeana. Eikä kiinnijäämisriskiä lisää yhtään se, että osa esimerkiksi susien reviirialueilla asuvasta väestöstä antaa toiminnalle vähintäänkin hiljaisen hyväksynnän., poliisi pohtii.

- Osa asukkaista pelkää salametsästäjiä, koska heitä on peloteltu ja käsketty olla puhumatta viranomaisille. Nämä asiat vaikuttavat muun muassa siihen, että viranomaisten on erittäin vaikeaa paljastaa suurpetojen salametsästystä, poliisi jatkaa.

Poliisin mukaan valvontaviranomaisten havainnot tukivat hyvin ennakkokäsitystä siitä, että susia salametsästetään.

- Välillä alueen metsäautotieverkolla oli sellainen ajoneuvoliikenne, jota ei selitä mikään muu kuin salametsästykseen tavalla tai toisella liittyvä toiminta. Kuten eräs valvoja totesi, "jos joku vielä epäilee, ettei Suomessa harjoiteta suurpetojen salametsästystä, voisi tulla tänne katsomaan". Liikennettä oli aika-ajoin sen verran paljon, ettei muuta järkevää selitystä toiminnalle ole. Niillä alueilla, joissa susia ei ole, siellä ei ollut havaittavissa "hiiren hyppyäkään", poliisi havainnollistaa.

Lisää aiheesta täällä.

Metsästäjien näkemys aiheesta on luettavissa täällä.

(Lähde: www.karjalainen.fi)
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/68195-poliisi-liikenteesta-metsaautoteilla-ei-selita-mikaan-muu-kuin-salametsastys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti