keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Susikeskustelu kuumentaa tunteita

Jenni Haukio ei kommentoi susi-kolumniaan

Iida Muhonen
Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio tuli sohaisseeksi arkaa aihetta kirjoittaessaan susien suojelusta Seura-lehden kolumnissaan. Iso paha susi? -otsikolla julkaistussa kolumnissa Haukio epäili, että osasyy susipelkoon ovat tarinoiden isot ja pahat sudet.

– Kaksi kenties parhaiten tunnettua fiktiivistä kuvausta sudesta lienevät Grimmin veljesten klassikkosadusta Punahilkka sekä Walt Disneyn luoma Sepe "iso paha" Susi, Haukio kirjoittaa kolumnissaan.

Haukio pohdiskeli kolumnissaan myös sitä, miten kannanhoidollisessa metsästyksessä onnistutaan kaatamaan susilaumasta juuri se yksilö, joka haittaa aiheuttaa.

– Tappoluvat on kohdistettua "haittaa aiheuttaviin" yksilöihin. Se, kuinka 3–12 yksilön perhelaumoista onnistutaan kaatamaan juuri nämä kyseiset yksilöt, on monelle kysymysmerkki.

Vaikka Haukio myöntääkin ymmärtävänsä niitä, jotka pelkäävät susia lastensa tai eläintensä turvallisuuden vuoksi, hän myös uskoo eläimen joutuneen perusteettoman vainon uhriksi.

Myös Pohjois-Savossa susikeskustelu käy kuumana. Oman mausteensa keskusteluun ovat tuoneet salakaatotapaukset, joista viimeisin tuli ilmi viikko sitten Sonkajärvellä.

Tasavallan presidentin kansliasta ilmoitettiin, ettei Jenni Haukiota ole mahdollista haastatella aiheeseen liittyen.

(Lähde: www.savonsanomat.fi)
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/jenni-haukio-ei-kommentoi-susi-kolumniaan/1998356?pwbi=350db303f4de5b54970c6a77f081d26e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti