tiistai 14. heinäkuuta 2015

Susialueiden toimijat ja viranomaiset kokoontuvat yhteen pohtimaan kannanhoitoa

Suomen riistakeskus kuulee syksyllä paikallisten toimijoiden ajatuksia kannanhoidollisista kysymyksistä. Uudistetun sudenhoitosuunnitelman tarkoituksena on lisätä susialueilla asuvien vaikutusmahdollisuuksia.



Susi
Valtakunnallinen sudenhoitosuunnitelma hyväksyttiin tämän vuoden alussa. Sen tavoitteena on sovittaa yhteen sudensuojelu ja susireviireillä asuvien ihmisten tarpeet. Kuva: Yle

Susikannan hoitosuunnitelmaa viedään eteenpäin alkusyksystä alkaen muun muassa paikallisten sidosryhmien kuulemisilla. Kokoontumisissa käydään läpi esimerkiksi kannan seurantaan ja susien aiheuttamien vahinkojen estämiseen liittyviä toimia.

Myös susireviirialueiden yhteistyöryhmiä perustetaan, mutta aikatauluista linjataan vasta myöhemmin. Ryhmät arvioivat paikallista susitilannetta ja kannanhoidon onnistumista yhteistyössä riistahallinnon kanssa.

Myös suurpetoyhdyshenkilöiden koulutusta lisätään, Pohjois-Savon alueen riistapäällikkö Jouni Tanskanen Suomen riistakeskuksesta kertoo.

– Haluaisin vielä muistuttaa, miten tärkeää on ilmoittaa suurpetohavaintoja petoyhdyshenkilölle ja raportoida ne Tassu-järjestelmäämme. Suurpetokanta-arviomme perustuvat osaltaan näihin tietoihin, Tanskanen painottaa.

 

Hoitosuunnitelma mahdollisti metsästyksen


Valtakunnallinen sudenhoitosuunnitelma hyväksyttiin tämän vuoden alussa. Sen tavoitteena on sovittaa yhteen sudensuojelu ja susireviireillä asuvien ihmisten tarpeet.

Susikannan hoitosuunnitelmassa sallittiin myös suden kannanhoidollinen metsästys. Tänä vuonna poikkeusluvilla kaadettiin 17 sutta, joista neljä kaadettiin
Pohjois-Karjalassa ja kaksi Pohjois-Savossa.  Metsästys alkaa aluksi kaksivuotisena kokeiluna.

Tammikuussa valmistuneen arvion mukaan Suomen susikannan koko oli 220–245 sutta, kun edellisen vuoden helmikuussa susia oli 140–155.

Helmi Nykänen Yle Savo 

(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/susialueiden_toimijat_ja_viranomaiset_kokoontuvat_yhteen_pohtimaan_kannanhoitoa/8152815 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti