perjantai 14. helmikuuta 2014

Salametsästystä enemmän etelässä


 
Salametsästäjien epäillään käyttävän hyväkseen pantasusiseurantaa.



Metsähallituksen erätarkastaja Seppo Toikkasen mukaan Kainuussakin on susien salametsästystä, mutta selvästi satunnaisemmin kuin maakunnan eteläpuolella.
Kainuun alueella salametsästys taas on yleisempää maakunnan länsi- kuin itäosissa.
– Onkopahan susi missään niin rauhassa kuin Kuhmossa? kysyy Toikkanen.
Nykyinen tilanne on Kuhmon kannalta Toikkasen mukaan jopa sääli, sillä nyt Kuhmo joutuu muun maan tilanteen takia kestämään jopa vähän ylisuurta susikantaa.
Joitakin susia Kainuussakin toki kaatuu salametsästyksen takia, arvioi Toikkanen. Joitakin tapauksia voi sattua yllättävissä metsästystilanteissa, joissa varjellaan koiria.
Sen lisäksi on myös vihiä salametsästystä Kainuussa harjoittavista henkilöistä. Jos he eivät tajua lopettaa toimiaan, he Toikkasen mukaan jossain vaiheessa päätyvät käräjille.
Pantasusien netissä olevan seurantapalvelun hyväksikäyttöä salametsästyksessä epäillään Pohjois-Karjalassa. Värtsilän seudulla poliisi tutkii mahdollista suden salametsästystä alueella, jonne Kuhmon Saunajärveltä on siirtynyt pari nuorta sutta.
RKTL sulkee nettiseurannan jo aiemmin tehdyn päätöksen mukaisesti helmikuun lopussa.
Uuden metsästyskauden alkuun mennessä se analysoi tämän kauden kokemukset ja päättää, avataanko palvelua enää ensi syksynä.
Marjatta Kurvinen

(Lähde: www.sotkamolehti.fi)
http://www.sotkamolehti.fi/Uutiset/1194875177090/artikkeli/salametsastysta+enemman+etelassa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti