perjantai 14. helmikuuta 2014

Saunajärven nuorista susista uudet paikannukset



Saunajärven laumasta erkaantuneesta pantasudesta, jonka on epäilty olleen Värtsilässä salametsästyksen kohteena, on saatu uusi pantaseurantapaikannus muutaman päivän hiljaiselon jälkeen.
Paikannuksen mukaan eläin on siirtynyt uuteen paikkaan.
Värtsilän seudulla liikkuu kaksikin Saunajärven laumasta eronnutta nuorta sutta. Lähempänä epäiltyä salametsästysaluetta on ollut pantasusi Sako ja siitä muutama kymmenen kilometriä etelämpänä toinen Saunajärven lauman kasvatti Sero.
Itä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan poliisi on käynnistänyt esitutkinnan epäilyssä suden salametsästystapauksessa.
Poliisi suoritti metsästyksenvalvontaa yhteistoiminnassa rajavartiolaitoksen kanssa 8. - 9. helmikuuta 2014 Tohmajärvellä ja Joensuun Tuupovaarassa Saarivaara - Kaustajärvi - Kenraalinkylä alueella. Metsästyksenvalvontaa suoritettiin, koska poliisin saamien tietojen mukaan pantasuden paikannusalueella oli havaittu poikkeuksellisen paljon liikennettä. Vastaavanlaista liikennettä oli havaittu jo 1. - 2. helmikuuta 2014 viikonloppuna.
Poliisi teki valvonnan yhteydessä havaintoja Saarivaaran suunnalta useamman suden jäljistä. Näiden jälkien yhteydessä on havaittu myös verta. Lisäksi on tehty jälkihavaintoja, joiden perusteella sutta olisi seurattu tai ajatettu erilaisilla moottorikulkuneuvoilla. Nämä jäljet täsmäävät yhteen Pohjois-Karjalan alueella liikkuvan pantasuden liikkeisiin.
Poliisi korostaa, että kysymyksessä on vasta epäily rikoksesta. Tarkoituksena on selvittää, mitä on tapahtunut.
Poliisi on tehnyt yhteistyötä asian selvittämisessä Riista- ja kalatalouden tutkimuskeskuksen sekä paikallisten metsästäjien kesken.
Vuosangan Rita- ja Hessu-susista paikannukset nettisusipalvelussa ovat muutaman päivän vanhoja. Niiden mukaan myös Hessu olisi jälleen Vuosangan alueella.
Saunajärven lauman Sipi sekä Juntin lauman Julle ja Julla ovat edelleen reviireillään, kuten ne ovat olleet jo pitkään.
Susien pantaseurantapalvelu netissä päättyy tämän kuun lopussa.
Marjatta Kurvinen

(Lähde: www.kuhmolainen.fi)
http://www.kuhmolainen.fi/Uutiset/1194875202534/artikkeli/saunajarven+nuorista+susista+uudet+paikannukset.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti