perjantai 25. huhtikuuta 2014

Poliisi keskeytti susitutkinnan


Pohjois-Karjalan poliisi on keskeyttänyt epäillyn törkeän metsästysrikoksen tutkinnan Tohmajärvellä ja Joensuussa.

Esitutkinnassa varmistui, että maastosta taltioidut verijäljet ovat peräisin pantasusi Sakosta. Kyseessä on urossusi ja verijälkiä on taltioitu yli kymmenen kilometrin päässä toisistaan. Sako on lähtöisin Kuhmon Saunajärven laumasta.

Poliisi ei pystynyt esitutkinnassa sulkemaan rikoksen mahdollisuutta pois. Törkeän metsästysrikoksen osalta suden tahallinen vahingoittamisyrityskin täyttää rikoksen tunnusmerkistön, tiedottaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläinen.

Ketään tiettyä henkilöä tai henkilöitä ei ole ollut rikoksesta epäiltynä asiassa. Tutkinta on näin ollen keskeytetty. Tutkintaa voidaan kuitenkin jatkaa, mikäli asiaan saadaan jotain lisäselvitystä.

Tapahtuman yhteydessä tuli ilmi Tohmajärvellä laiton haaska. Poliisi löysi haaskan tarkastaessaan pantasuden paikannuspisteitä ja -jälkiä. Pantasusi oli paikantunut usein tälle alueelle.

Kyseessä oli hevosen ruho, josta ei ole tehty asianmukaista ilmoitusta, ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus rikosnimikkeellä eläintunnistusjärjestelmästä annetun lain rikkominen. Kyseistä rikoksesta seuraa sakkorangaistus. Tämänkin tapauksen osalta tutkinta on keskeytetty.

(Lähde: www.kainuunsanomat.fi)
http://www.kainuunsanomat.fi/kuhmolainen/kuhmo/poliisi-keskeytti-susitutkinnan/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti