torstai 10. heinäkuuta 2014


"Susi" ja "Hirvi" jättävät uhkausviestejä metsästäjille Tohmajärvellä: "Tapan teidät keskiyöllä"

 

 
 
Metsästäjät ovat saaneet ainakin kolme uhkauskirjettä Tohmajärvellä. Joensuussa puolestaan rikottiin Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin toiminnanjohtajan autosta tuulilasi.
 
Tohmajärveläisen metsästysseuran Kaurilan Erän kotaan on jätetty hiljattain kaksi kirjettä, joissa uhkaillaan metsästäjiä. Kirjeet löysi seuran jäsen tiistaina.

"Moro, minä olen susi, tulen tappamaan teidät keskiyöllä, ja seurassani on hirvi, jos metsästätte meitä", kuuluu toisen kirjeen sisältö asiasta ensimmäisenä kertoneen Karjalaisen mukaan.

Myös "hirvi" on muistanut tohmajärveläismetsästäjiä omalla viestillään:
"Minä tapan teidät keskiyöllä, jos metsästätte meidän kavereita", sarvipäänä esiintyvä kirjoittaa.

Kaurilan Erän puheenjohtaja Ilpo Tuunainen kertoo IS:lle, että tekstin kirjoitusasu ja käsiala viittaavat siihen, että asialla voivat olla metsäneläiminä esiintyvät lapset.

- Tai sitten joku on kirjoittanut tahallaan niin, että kirjeitä ajateltaisiin lasten tekemäksi, hän aprikoi.

Tuunaisen mukaan kirjeet on toimitettu rajavartiostolle.

- Poliisille ei ole tehty rikosilmoitusta. Rajavartiostohan on rajan pinnassa valvova viranomainen, joka on poliisia tiheämmin liikkeellä. Katsotaan nyt, vieläkö näitä tulee lisää.

"Ihmeellisiä juttuja on tapahtunut viime aikoina"


Tuunaisen mukaan rajavartiosto tarkkailee raja-alueella tehostetummin liikennettä, joka ei sinne varsinaisesti kuulu. Uusien kirjeiden ilmaantuminen on mahdollista, sillä ne eivät ole ensimmäisiä laatuaan.

Tammikuussa jätettiin vastaava uhkauskirje värtsiläläisen metsästäjän auton tuulilasiin Tohmajärven keskustassa. Tätä uhkausta poliisi tutkii Karjalaisen mukaan.

Kolme viikkoa sitten puolestaan rikottiin Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin toiminnanjohtajan autosta tuulilasi Joensuussa.

Kaurilan Erän metsästäjät joutuivat uhkailun kohteeksi nyt ensimmäistä kertaa.

- Aikaisemmin ei ole ollut tällaista vuosikymmeniin. Nyt oli vielä yhdeltä laavulta käyty hakemassa hirvensarvet ja oli myös sellainen kaappi hävinnyt. Ihmeellisiä juttuja on tapahtunut viime aikoina, Tuunainen kertoo.

Kaurilassa sattui viime viikolla tapaus, jossa sudet kaivautuivat lammastilan susiaidan alitse ja tappoivat useita lampaita.

- Se tapahtui meidän metsästysseuran alueella. En tiedä, kirvoittiko se tämän asian pintaan.

Tuunaisen mukaan aina vastaavien tapausten yhteydessä liikkuu huhupuheita, joissa metsästäjien epäillään kaatavan susia salaa alueella. Viimeksi näin kävi kevättalvella.

Tuunainen arvelee, että kirjeiden todellinen kirjoittaja haluaa ehkä provosoida metsästäjiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti