tiistai 23. syyskuuta 2014

Susi halutaan lailliseksi riistaksi - "salametsästys loppuisi"

 
 
 
Suomen susikannan hoitosuunnitelmaa päivitetään parhaillaan Suomen riistakeskuksen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen yhteistyönä. Hoitosuunnitelmassa laaditaan toimenpiteet, joita toteuttamalla susikantaa hoidetaan tavoitteellisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Hoitosuunnitelman päivitystyöhön on otettu ensi kertaa mukaan myös susialueiden ihmisiä. Tohmajärvellä järjestettiin torstaina siihen liittyvä työpaja.

-  Tavoitteena paikallisissa työpajoissa on löytää ratkaisuja, joilla voimme vastata ihmisten kokemaan huoleen ja vahinkoihin sekä turvata susikannan säilyminen, kertoo sudenhoitosuunnitelman projektipäällikkö Mikael Luoma Suomen riistakeskuksesta.

Luoman mukaan nykyinen susikannan hoitosuunnitelma ei ole saavuttanut tavoitettaan, vaan pikemminkin aiheuttanut tyytymättömän olotilan.

-  Työpajalaiset kokivat, että susi kuuluu alueelle ja ne ovat täällä. Siitä ei pääse mihinkään. He toivovat kuitenkin saavansa hallita susikantaa, ja siihen on myös varaa, sillä täällä suunnalla on arvioitu olevan jopa viisi pentuetta, Luoma kertoo.

Susien aiheuttamien vahinkojen korvausjärjestelmään halutaan myös muutoksia. Nykyinen koetaan liian hitaaksi ja korvaukset aivan liian pieniksi.

Lupaprosessia halutaan lisäksi nopeuttaa ja nostaa suden riista-arvoa.

-  Työpajassa toivottiin kannanhoidollisia lupia. Nykyisinhän ongelmana on susien salametsästys. Jos susien metsästys laillistettaisiin, salametsästyskin varmasti loppuisi.

(Lähde: www.karjalainen.fi)
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/56217-susi-halutaan-lailliseksi-riistaksi-salametsastys-loppuisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti