torstai 6. marraskuuta 2014

Luonto-Liitto ei hyväksy suden kaatolupia - "Uhka Suomen susikannalle"

 
Karjalainen 
 
 
Suomen riistakeskus myönsi keskiviikkona kaksi poikkeuslupaa häirikkösusien kaatamiseen. Toinen luvista tuli Tohmajärvelle ja Kiteelle sijoittuvalle hakemusalueelle.

Luonto-Liiton susiryhmä ei hyväksy kaatolupien myöntämistä susille nykytilanteessa, sillä Suomen susikanta ei ole kestävällä tasolla.

-  Salametsästyksen ohella valtion hyväksymä laillinen metsästys on tällä hetkellä uhka Suomen susikannalle. Maa- ja metsätalousministeriön petopolitiikka ei tue susikannan elpymistä. Vallitsevassa tilanteessa sudenkaatolupia ei tule myöntää, Luonto-Liitto linjaa.

Syksyn aikana on esitetty vaatimuksia, joiden mukaan poikkeuslupia tulisi voida myöntää nopeammin. Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.) on ilmaissut suhtautuvansa ajatukseen suopeasti.

Luonto-Liiton susiryhmä painottaa, että suojauskeinojen hyödyntäminen tulisi olla ensisijainen ratkaisu petovahinkojen estämiseksi.

-  Tuotantoeläinten ruhoja ei saa jättää pihoille, ja koirat on pidettävä yöaikaan sisätiloissa. Yksinkertaisillakin keinoilla voidaan ehkäistä susien hakeutumista pihapiireihin, sanoo Suvi Kolu Luonto-Liitosta.

Karjalainen kertoi Pohjois-Karjalaan myönnetystä suden kaatoluvasta keskiviikkona.

(Lähde: www.karjalainen.fi)
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/60038-luonto-liitto-ei-hyvaksy-suden-kaatolupia-uhka-suomen-susikannalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti