tiistai 11. marraskuuta 2014

Metsästäjäliiton Simenius kehuu Orpon susilinjaa: "Ei vaaranna millään tavalla kantaa"



Juha Vainio

Suomen metsästäjäliiton järjestöpäällikkö Teemu Simenius kehuu maa- ja metsätalousministerin Petteri Orpon (kok) avausta, jonka mukaan ministeriön tavoitteena on sallia susien harkittu metsästys.

Simeniuksen mukaan kannanhoidollisesta luvasta hyötyisivät sekä ihmiset että sudet.

- On hyvää kehitystä, että varsinkin ongelmatapauksia ja tihentymäpaikoissa, joissa sudet ovat käyneet liian ihmistuttavallisiksi, pääsee metsästämään mahdollisimman joustavasti. Jos tällaisesta laumasta poistetaan nuori yksilö, muu lauma oppii varovaiseksi.

Simeniuksen mukaan susikanta ei millään tavalla vaarannu, jos muutamia yksilöitä poistetaan.

- Kannanhoidollinen lupa tarkoittaa sitä, että poistetaan yksilö, joka ei vaaranna kantaa.

Järjestöpäällikön mukaan laji saattaa jopa vahvistua, kun ihmisillä on mahdollisuus vaikuttaa kantaan.

- Susien kohdalla on monia ongelmia. Sen sijaan karhu ja ilves ovat hyviä esimerkkejä siitä, että kannat ovat nousseet melko korkealle, mutta niitä ei pidetä kovin ongelmallisina, kun metsästyslupia saa melko paljon. Asioihin voidaan vaikuttaa paikallisesti ilman, että vaarannetaan kantaa.

Simeniuksen mukaan kannanhoitolupien myöntäminen myös luultavasti lieventäisi ihmisten negatiivisia tuntemuksia susia kohtaan.

- Luvalla olisi myös psykologisia vaikutuksia ihmisten sietokykyyn. Että tiedetään, että niitä on ylipäätään mahdollista metsästää. Jos alueella on paljon susia ja voidaan uskoa siihen, että sopivassa tilanteessa lupia myös myönnetään, tulee tuntemus, että tilanteeseen voidaan vaikuttaa.

(Lähde: www.aamulehti.fi)
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194940013268/artikkeli/metsastajaliiton+simenius+kehuu+orpon+susilinjaa+ei+vaaranna+millaan+tavalla+kantaa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti