torstai 27. marraskuuta 2014

Susilaumat liikkuvat kylällä - Huolestunut äiti: En päästä lastani pimeälle tielle

 
 
Sudet ovat tappaneet useita koiria Enon ja Kontiolahden alueilla. Muun muassa Osmo Viitasen koira Rokki joutui suden syömäksi.  Sudet ovat tappaneet useita koiria Enon ja Kontiolahden alueilla. Muun muassa Osmo Viitasen koira Rokki joutui suden syömäksi.
 
Laittaisitko lapsesi aamulla yksin pimeälle tielle, jos edellisenä iltana koulukyydin pysäkin risteyksessä olisi kuvattu kameralle poseeraava susi? Enon Ahvenisella asuva Katja Tahvanainen ei laita.

-  En minä anna lapseni kulkea tuota matkaa niin kauan, kun sudet pyörivät lähettyvillä, Tahvanainen tuumaa 11-vuotiaan Venla-tyttärensä kilometrin patikasta koulukyydin pysäkille Ahvenisentien varteen.

Pari viikkoa susihavainnon jälkeen Tahvanainen onnistui järjestämään tyttärensä koulukyydin niin, että pikkubussi noutaa lapsen aamulla kotipihasta. Paluumatkalla kyyti ei tosin onnistu, joten Venla jää lyhyinä päivinä Enoon mummolaan odottamaan töistä palaavaa äitiä.

Kontiolahden puolella sudet ovat tappaneet lähiaikoina useita koiria. Ahvenisen kyläyhdistyksen puheenjohtajan Hannu Lappalaisen mukaan tienoolla pyörii kaksi susilaumaa.

Suomessa susi on käynyt kuolettavasti ihmisen kimppuun viimeksi 1800-luvulla. Tieto ei lohduta huolestunutta äitiä.

-  Miten lapsi pärjää, jos on kolme hukkaa, jotka vievät suhteessa huomattavasti voimakkaamman 30-kiloisen uroskoiran mukanaan helposti. En minä ainakaan halua olla sitä testaamassa, Tahvanainen tuhahtaa.

(Lähde: www.karjalainen.fi)
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/61769-susilaumat-liikkuvat-kylalla-huolestunut-aiti-en-paasta-lastani-pimealle-tielle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti