keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Metsästyskoiraharrastajat: ”Hoitosuunnitelma on lähes täydellinen petos”

 

Kuva: Jussi Leinonen/Arkisto
 
Metsästyskoiraharrastajat ry:n mielestä sudensuojelu täytyy lopettaa. Yhdistys kutsuu suden hoitosuunnitelmaa petokseksi ja vaatii mm. RKTL:n susitutkijoiden eroa. 
 
 
Metsästyskoiraharrastajat ry vaatii suden suojelun lopettamista ja nykyisten susitutkijoiden eroamista. Yhdistyksen mielestä susikannan hoitosuunnitelma ei huomioi metsästyskoirakulttuuria ja susikanta on ylisuuri.

Metsästyskoiraharrastajat kutsuvat tiedotteessaan hoitosuunnitelmaa ”lähes täydelliseksi petokseksi, jonka uhreina ovat susialueiden asukkaat, metsästys- ja metsästyskoirakulttuuri.

”Yhdistys väittää tiedotteessaan, että Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen susitutkijat ovat valehdelleet susikannan koosta väittäen sitä pienemmäksi kuin se todellisuudessa on. Lisäksi yhdistys syyttää RKTL:n tutkijoita valehtelusta, että Suomessa ei olisi koiran ja suden sekoituksia.

Metsästyskoiraharrastaja haluavat susitutkijoiden eroavan ja tilalle tulevan ”puolueettomia sekä rehellisiä tutkijoita”.

Yhdistyksen mielestä susiongelmista kärsivien määrä on suuri ja heidän tyytymättömyytensä vain kasvaa. Jos suden suojelupolitiikka ei muutu, johtaa se Metsästyskoiraharrastajien mukaan korpilain käyttöönottoon.

Yhdistys korostaa, että vaikka suojeluohjelmaan suuttuneet ottaisivat lain omiin käsiinsä ja pyydystäisivät susia muun muassa ansoilla, myrkyillä tai luvattomilla aseilla, se ei liity lainkuuliaisten metsästäjien toimintaan.

Metsästyskoirayhdistys ilmoittaa tiedotteessaan, että mikäli sen vaatimuksiin ei suostuta, yhdistys lopettaa kaikenlaisen yhteistyön RKTL:n kanssa. Tämä tarkoittaisi, ettei yhdistys muun muassa ilmoita petohavainnoista tai anna koiria käyttöön SRVA:n toimintaan esimerkiksi kolarissa haavoittuneen eläimen jäljitykseen.

Lisäksi Metsästyskoiraharrastajat eivät jatkossa ilmoita suden salakaadoista.

(Lähde: www.pohjolansanomat.fi)
http://www.pohjolansanomat.fi/Paikalliset/1194950451569/artikkeli/metsastyskoiraharrastajat+hoitosuunnitelma+on+lahes+taydellinen+petos.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti