tiistai 30. joulukuuta 2014

Pihasudelle kaatolupa – Lestijärvellä ja Toholammilla jo 160 susihavaintoa

 

Toistuvasti talojen pihoilla vierailleelle sudelle liikeni riistakeskuksesta kaatolupa. Suomen Riistakeskus myönsi poikkeusluvan suden pyyntiin Toholammin ja Lestijärven alueella – lupa on voimassa kolme viikkoa. Alueella on tehty tänä vuonna lähes 160 susihavaintoa – osa niistä pihojen tai tuotantoalueiden läheisyydessä. 

 

Susi
Susilauma elää Keuruun, Virtain ja Ähtärin alueilla. Kuva: Yle


Kaatoluvalle oli alueella melko painavat perusteet, sillä Toholammilla ja Lestijärvellä valtio on jounut tänä vuonna korvaamaan useita susien aiheuttamia vahinkoja. Sudet ovat tappaneet 19 uuhta, yhden karitsan ja yhden vasikan sekä metsästystilanteessa suomenajokoiran.

Kaiken kaikkiaan alueelle haettiin jopa kuutta sudenpyyntilupaa, mutta yksi liikeni. Hakemusta perusteltiin muun muassa sillä, että karjankasvatukselle aiheutuvia vahinkoja pitää ehkäistä. Hakijat katsoivat myös yleisen turvallisuuden vaarantuneen susien vuoksi.

Lupa on voimassa kolme viikkoa. Pyynnin voi aloittaa, kun susi on tullut 100 metrin päähän asutusta rakennuksesta tai käytössä olevasta eläinsuojasta.

Poronhoitoalueen ulkopuolelle maa- ja metsätalousministeriö voi myöntää tänä vuonna korkeintaan 10 sudenkaatolupaa. Tähän mennessä poikkeusluvilla on kaadettu neljä sutta.


Iina Kluukeri Yle Keski-Pohjanmaa 


(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/pihasudelle_kaatolupa__lestijarvella_ja_toholammilla_jo_160_susihavaintoa/7709742 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti