tiistai 3. maaliskuuta 2015

Autoilija ikuisti kännykkäkamerallaan pantasuden

 

Joensuussa juossut susi on Kuhmosta vaeltamaan lähtenyt nuori naaras. Se etsii parhaillaan pesimäpaikkaa, kertoo tutkija.



Pantasusi.
Kuva: Pentti Mainela

Pentti Mainela ikuisti autoillessaan pitkin siltaa juosseen suden Joensuussa. Pantasusi ylitti Ahvenisen sillan Enossa lauantaiaamuna 28. helmikuuta 2015.

– Menimme rinnakkain sillalla, ja nopeutta oli arviolta 30 kilometriä tunnissa. Sain otettua kuvat sudesta kännykkäkamerallani, kertaa Mainela.

Yle Uutiset pyysi asiantuntija-arviota ja jäljitystä kännykällä ikuistetusta sudesta. Kyseessä on nuori naaras Saunajärven laumasta Kuhmon itäosasta. Yksilö on syntynyt joko viime tai edellisvuonna.

– Susi on pannoitettu tämän vuoden puolella, ja se etsii nyt pesimäaluetta. Tavallisesti sudet lähtevät liikkeelle joko kevättalvella tai keväällä. Vilkkainta aikaa on yleensä maalis-huhtikuu, toteaa Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Ilpo Kojola.

"Menimme rinnakkain sillalla, ja nopeutta oli arviolta 30 kilometriä tunnissa.
– Pentti Mainela

Pentti Mainelan mielestä susi näytti heikkokuntoiselta, mutta tutkijan mukaan se vaikuttaa normaalilta.

– Todennäköisesti susi on hyvässä kunnossa, kun se on niin pitkän matkan liikkunut. Eikä se ollut heikossa kunnossa pannoitettaessa 4. helmikuuta, sanoo Kojola.


Janne Ahjopalo Yle Pohjois-Karjala 

(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/autoilija_ikuisti_kannykkakamerallaan_pantasuden/7841402 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti