keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Susivahingot vähentyneet Keski-Suomessa

 

Yksittäisiä susien aiheuttamia vahinkoja paljastuu, vaikka raatelutapaukset ovat vähentyneet selvästi muutaman vuoden takaisista ajoista. Riistakeskuksen mukaan joskus susilauma erikoistuu koirien tappamiseen. Kuhmoisissa sudet ovat raadelleet tänä vuonna kahta koiraa.

 

Susi
Susilauma elää Keuruun, Virtain ja Ähtärin alueilla. Kuva: Yle


Susien aiheuttamat vahingot ovat vähentyneet Keski-Suomessa. Silti yksittäisiä tapauksia tulee ilmi muutama vuodessa. Riistakeskuksen mukaan tänä vuonna susi on raadellut yhtä kotieläintä Multialla.

Maakunnan länsiosassa liikkuva susilauma elää Keuruun, Virtain ja Ähtärin alueilla. Virroilla sudet ovat raadelleet kahta ja Ähtärissä yhtä koiraa.

Keuruun seudulla on säästytty susien tekemiltä vahingoilta.

- Meillä ei ole akuuttia susiongelmaa. Ongelma tulee suden aiheuttamista kotieläinvahingoista, jotka kohdistuvat usein lampaisiin tai metsästyksen yhteydessä koirien tappamiseen,  kertoo riistasuunnittelija Olli Kursula Keski-Suomen riistakeskuksesta.

Pohjois-Hämeen riistakeskuksen mukaan Kuhmoisissa sudet ovat raadelleet kahta koiraa. Lisäksi yksi nauta on jäänyt suden hampaisiin.

Lähes kymmenen vuoden takaa olevan suden hoitosuunnitelman täydennystyö on meneillään. Hoitosuunnitelma päivitetään, koska sen tavoitteita ei ole saavutettu. Maamme susikanta on vähentynyt noin sadalla eläimellä kymmenessä vuodessa.

Tänään Jyväskylässä järjestetään eri toimijoille suunnattu tilaisuus, jossa pohditaan muun muassa susiin liittyvien ongelmien ratkaisua.

 

Lue myös

Marja Roiha

(Lähde: www.yle.fi)
http://yle.fi/uutiset/susivahingot_vahentyneet_keski-suomessa/7541217 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti